Om webcamHvorfor et webcam?

Der er mange som tænker, at man ikke har brug for et webcam, når man allerede har et i sin computer. Det er i og for sig også ganske udmærket, men hvis man gerne vil have noget kvalitet, hvor folk kan se hvad du laver og foretager dig, samtidig med, at der er en langt bedre lydkvalitet i forbindelse med optagelse eller samtaler. Du kan bruge et webcam til flere ting end du lige går og tænker over. Her er blot nogle af de ting, som det kan anvendes til.

  • Videokonferencer

  • Præsentationer

  • Videooptagelse

  • Sende live

Det er blot nogle af de ting, som du kan bruge et webcam til. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan bruge det her webcam til. Det kan være du ofte har konferencer, som skal klares over telefonen eller computeren. Her vil det være oplagt med et webcam, så alle kan se dig. Det er perfekt til møder, der skal klares over computeren, da du kan sætte ansigter på de folk du snakker med. Det bliver ikke meget nemmere at holde de forskellige konferencer, hvis du anskaffer dig et webcam.

Et webcam er en fremragende måde at holde kontakten vedlige med gamle venner og familie. Webservices som Skype og Facebook tilbyder begge videosamtaler i høj kvalitet. Der findes massevis af gode bud på webcams på markedet, og man kan få modeller i særdeles høj kvalitet for overraskende lave priser. Der er dog et par faktorer, som man bør tage højde for, når man køber et nyt webcam. Disse tager ikke lang tid at sætte sig ind i. Nedenfor har vi sat en lille guide sammen, hvor vi har forsøgt at opsummere en række af de vigtigste features ved webcams, som man bør sigte efter.

Forskellige typer webcams

Langt de fleste moderne webcams forbindes til computeren på én af de tre følgende måde:

Blandt de mest udbredte er USB 2.0 webcams, som forbindes til computerens USB-port, som langt de fleste moderne computere har. Et USB webcam er ganske let at anvende, og i mange tilfælde klarer computeren selv installationen. Man er således klar til at bruge sit nye produkt få minutter efter, at man kobler det til første gang.

Foruden USB 2.0 kan man også støde på webcams, der tilkobles computeren igennem internet-porten. Disse er knapt så udbredte, men det betyder ikke, at man bør søge væk fra disse. Internet webcams tilbyder højhastigheds-forbindelse til computeren, der sikrer en klar og flydende billedopdateringshastighed. Langt de fleste brugere vil dog ikke have fordel af at vælge et internet webcam frem for de mere udbredte USB 2.0 modeller. Et internet webcam henvender sig i høj grad til brugere, som skal opsætte mere avancerede video netværk. Skal man blot føre videosamtaler over Facebook, så anbefaler vi som oftest de billigere USB 2.0 webcams.

Den tredje type (af de tre mest udbredte typer webcams på markedet) er et trådløst webcam. Disse kræver blot, at man har installeret et trådløst netværk i hjemmet, hvilket mange hjem har den dag i dag. Fordelen ved et trådløst webcam er naturligvis den høje mobilitet, som kameraet tilbyder. Hvis man drømmer om at føre videosamtaler fra køkkenet eller sofaen i stuen, så er et wireless webcam det helt rigtige redskab til dette. Samtidig er wireless webcams en god måde at overvåge dit hjem, når man ikke er hjemme. De små kameraer er lette at positionere og fås til forholdsvis lave priser sammenlignet med andre typer overvågningssystemer.