Hvilken Windows 10 vision skal du vælgeDer 6 forskellig Windows 10 visioner, og du tænker sikker, hvad skal jeg vælge. Men herunder står om, hvad de forskelling vision er. Og hvilken der er bedst til dig, skal du jo vurdere. 

WINDOWS 10 HOME

Det ligger næsten i navnet, at Windows Home er til dig, der gerne vil have en god hjemmecomputer. Det er et styresystem, som du kan bruge ligesom dine tidligere versioner af Windows, men i en lækrere og toptunet udgave. I Windows 10 Home får du en lang række af de features, du er vant til fra Windows, men med lidt ekstra funktioner, udvidelser og programmer i pakken. Du får selvfølgelig Windows kalender, mail, kort, film og billeder. For gamere er der rigtigt godt nyt, for du kan synkronisere Windows 10 Home med Xbox Live konti og få fuld adgang til din Xbox Live konto fra din computer. Det betyder også, at ejere af en Xbox One kan spille på en hvilken som helst computer i dit hjemmenetværk.

Grundlæggende set kan Windows 10 Home alt det, den skal kunne, hvis du leder efter et godt styresystem til hjemmet. Hvis du har brug for et ekstremt højt sikkerhedsniveau i forbindelse med eksempelvis arbejde, skal du dog overveje, om du skal have en version med Windows Hello. Du køber Windows 10 én gang og skal ikke løbende forny din licens.

 

WINDOWS 10 PRO

Windows 10 pro har de samme fordele som Windows 10 Home, men derudover får du en lang række features, der er skræddersyet til dig, som har din egen lille virksomhed. I Windows 10 Pro kan du også benytte de nye muligheder inden for virtual reality og arbejde med flere skriveborde. Derudover kan du få adgang til de forskellige skriveborde både via din hjemmecomputer, og når du arbejder ved andre maskiner. Du er med andre ord ikke bundet til én bestemt computer, når du benytter Windows 10 Pro. Desuden kan du oprette forbindelse til din hjemmeside - eller dit domæne - med Windows 10 Pro. Det gør det meget lettere at redigere, opdatere og arbejde på din side.

 

Det samme gælder for printere og andre netværksenheder, som du også kan koble din computer til. Sikkerheden i Windows 10 Pro er i top, og en tand stærkere, end i Windows 10 Home. Det skyldes, at du oftere vil have din computer med på farten, og at den kan indeholde vigtige forretningshemmeligheder. Du køber én licens til Windows 10 Pro, som derefter gratis opdateres løbende med de nyeste features og sikkerhedsforanstaltninger.

 

WINDOWS 10 ENTERPRISE

Denne version af Windows 10 er udviklet til større virksomheder og indeholder derfor alle muligheder fra Windows 10, imens du også får en lang række andre muligheder. En vigtig del af Windows 10 Enterprise er, at du får adgang til Windows Update for Business, der altid holder dig opdateret inden for det vigtigste software til mellemstore og større virksomheder. Du får også Long Term Servicing Branch, hvilket slet og ret betyder, at du får ekstra stærk sikkerhed til din computere. Derudover får du muligheder for virtuelt at administrere dine medarbejderes skriveborde. Hvis du vil køre Windows 10 Enterprise, skal du først installere Windows 10 Pro og derefter opgradere din version. Windows 10 enterprise er specifikt udviklet til et større netværk af brugere og ikke til enkeltpersoner.

 

WINDOWS 10 EDUCATION

For universiteter og andre akademiske uddannelsesinstitutioner kan det anbefales at kigge nærmere på Windows 10 Education. Her finder du blandt andet det samme høje niveau af sikkerhed, som du får med Windows 10 Enterprise. Windows 10 Education adskiller sig fra de andre versioner, da der er fokus på programmer, der beskæftiger sig med uddannelse. Ligesom Windows 10 Enterprise, er Windows 10 Education ikke udviklet til enkelte brugere. Prisen afhænger af, hvor mange brugere, der er på netværket og hvor meget data, der bliver brugt.

 

WINDOWS 10 S

Windows 10 S er en opgradering af enten Windows 10 Home eller Windows 10 Pro. Det er altså ikke et styresystem i sig selv, men en mulighed for yderligere at skræddersy din version af Windows 10. Med Windows 10 S kan du udelukkende køre programmer, du har købt i Microsoft Store. Windows 10 S er udviklet til at forbedre sikkerheden for Windows 10 Home og Windows 10 Pro brugere. Du kan dog også benytte Windows 10 S, hvis du har Windows 10 Enterprise eller Education, men det er ikke så udbredt.

 

WILD-CARD: WINDOWS 10 IOT CORE

Denne version er udviklet til programmører og virkeligt professionelle Windows brugere. Det er et styresystem, som du selv kan skræddersy efter dine behov, og du kan eksperimentere med at koble det til andre enheder, som normalt ikke fungerer med Windows computere. Det er en legeplads for dem, som virkeligt vil ind i maskinrummet og pille ved tingene. Windows 10 loT Core kan altså ikke anbefales til den almindelige Windows 10 bruger, men er et optimalt redskab til udviklere og hardcore nørder.