Skole/kontor arbejdeHvis du skal bruge din computer til skolearbejde, så vil valget oftest være en bærbar computer, da man skal have sin computer med i skole relativt ofte, hvilket også betyder det umuliggør en stationær computer.

Hvilke specifikationer har du behov for?

Selv en ganske lille computer indeholder en hel masse komponenter og det kan sommetider være svært at få overblik over, hvad de forskellige specifikationer betyder, hvilke der er vigtige for dig og ikke mindst hvor meget kapacitet du har behov for. Vi har lavet en lynliste, som kan give dig et indblik i, hvad du skal kigge efter, når du er på computer jagt. 

 • RAM
  Antallet af GB RAM i en PC angiver hukommelsen, mens du arbejder med computeren - Jo højere antal, des flere programmer mv. kan du have i gang på samme tid uden at computeren arbejder langsommere. Altså vil de filer og dokumenter du gemmer på din computer, ikke fylde på antallet af GB RAM.
  Hvis du primært benytter din computer til at surfe online, arbejde i tekstdokumenter og lignende, så vil 4 GB RAM fint kunne dække dit behov. Hvis du derimod bruger tunge regne- eller grafikprogrammer, så vil du typisk have behov for 8 GB RAM eller mere.

   

 • Processor (CPU)
  Processoren kan betragtes som hjernen i computeren. Jo flere kerner processoren har, des større kapacitet vil computeren have. En PC der benyttes primært til skolearbejde i form af tekstdokumenter og internetsurfing vil en i3 eller A6 processor kunne dække behovet. Såfremt computeren også skal benyttes til at streame film og serier eller lettere grafisk arbejde, så skal du kigge efter i5 eller A8 mens en computer der skal benyttes til gaming eller tungere grafisk arbejde med fordel kan have i5-i7 eller A10 processor.

   

 • Harddisk
  Harddisken er den tilgængelige hukommelse på computeren og her hvor dine filer og dokumenter lagres. Mange nyere computere har SSD harddisk frem for HDD. SSD er generelt hurtigere og vil både have indflydelse på, hvor hurtigt din computer starter op samt arbejder med programmer. SSD er ligeledes mere støjsvag, men dog ofte også dyrere end HDD.

   

 • Størrelse, design og batteritid
  Alle disse er andre ting, som kan være gode at overveje, når du skal vælge din perfekte computer til studiet. Skal du have den med på farten ofte også når der måske ikke er en stikkontakt i nærheden og er designet og udseendet vigtigt for dig?

 

Lille og let bærbar computer

Er du på jagt efter en let computer, som er nem at have med på farten, så kan du med fordel kigge efter en computer der hverken er stor eller tung.

Hvis du somme tider har brug for en lidt større skærm, til for eksempel gruppearbejde hvor lidt flere skal kigge med, så gå efter en model der kan tilsluttes en ekstern skærm via HDMI kabel.