Hvad er forskellen Dvd/CD/BLU-RAY brænder og afspillerUdtrykkene " DVD-drev " og " DVD-brænder " er blevet lidt udskiftelige, men ikke alle dvd-drev er dvd- brændere. For at undgå en kostbar fejltagelse , er det vigtigt at kontrollere type drev en computer ha , før du køber den. En dvd-brænder

En dvd-brænder har evnen til at skrive data til en tom dvd , såsom en DVD-R , DVD + R eller DVD-RW. Ved hjælp af en laser, der brænder oplysninger på den tomme disk, kan en dvd-brænder bruges til at skabe en bred vifte af DVD-medier, herunder DVD- medier såsom film og lyd , der vil spille på enkeltstående dvd-afspillere .

Et DVD-drev

udtrykket "DVD drev" er en generaliseret betegnelse for enhver dvd -enhed, der er en del af en hjemmecomputer. Dette kan omfatte en dvd-brænder, en dvd -læser og " combo " drev, der kan læse, skrive og omskrive cd-og dvd-medier.

Er et dvd-drev en dvd-brænder? 

Mens det er almindeligt for hjemme-pc'er foretaget efter 2005 for at have en dvd-brænder installeret, skal du ikke antage, at en DVD-drev er altid en brænder. Hvis pc'en er en ældre model, det kan have en simpel DVD læser installeret eller endda en simpel cd-læser. En god måde at tjekke er at se på forsiden af ​​drevet på symbolerne. DVD-R betyder drevet kan brænde dvd-medier.

En BLU-RAY brænder

De fleste forbrugere kender Blu -ray format til at levere high -definition film til deres hjemmebiograf-systemer. Hvad mange mennesker ikke indser er den samme format kan bruges med deres computer så godt. Forudsat din computer har den nødvendige hardware , kan du brænde en single- layer Blu- ray-disk med op til 25 GB data. Det er over fem gange større end en single-layer DVD. Denne ekstra plads gør data som musik-og videofiler meget lettere at sikkerhedskopiere. Ting du skal
Blu- ray-brænder

 

CD/DVD/BLU-RAY drev

Et cd-drev er en type disk drev, der er i stand til at læse og til tider skrive data fra og til cd'er. Diskdrev er generelt fundet i computere, selv om diskskuffen findes i de fleste dvd-afspillere undertiden kaldes en diskdrev. Cd-drev kan bruges til at læse musik -diske, cd-rom'er, CD-R og CD-RW . De kan nogle gange læse dvd'er samt, afhængigt af computeren og dens muligheder. Diskdrev

diskdrev er en valgfri computer del . Der findes flere typer af diske , og hver enkelt kræver en anden type disk drev til at læse den og skrive data til den. Harddiske, disketter, magnetiske diske og optiske diske kan hver kun læses af drev, der er specielt udviklet til at matche deres unikke egenskaber. Diskdrev virker ved hurtigt at dreje skiven over et eller flere punkter. Hovederne læse data på disken og lade computeren til at få adgang og vise det.

Intern og ekstern

Disc -drev kan være interne drev eller eksterne drev. Interne drev er diskdrev, der er produceret til at blive placeret i computeren tårnet. Det er en del af den computer, der kun kan fungere, når det installeres som en del af helheden. Eksterne harddiske er diskdrev, der er opstaldet uden for selve computeren, som regel i en slags beskyttende etui eller boks. Den eksterne drev er tilsluttet computeren ved hjælp af et USB-kabel eller lignende enhed

CD-ROM

En CD- ROM. Forkortelse for Compact Disc - Read- Only Memory - er en af ​​de flere typer af disk, cd-drev er i stand til at læse. En CD- ROM er en optisk disk, der bruges primært til at gemme store mængder tekst, grafik, video eller en kombination heraf. Selvom teknologien er den samme, er cd-rom'er sjældent anvendes som grundlæggende audio discs. Et CD-ROM har næsten 700 gange så meget lagringskapacitet som en enkelt diskette.

CD-R og CD-RW

cd-drev er også i stand til at læse og skrive til CD -R og CD-RW . CD-R er en forkortelse for Compact Disc -Recordable . CD-RW er en forkortelse for Compact Disc - genskrivbare. En CD- R er en kompakt disk, data kan optages på en gang og læse fra mange gange. Dog kan en CD-R kun optages til en gang. Det kan ikke genbruges. De data på en CD-RW, derimod, kan slettes og genindspillet mange gange med en passende cd-drev.

 

Hvad er en BLU-RAY drev

Optiske drev har været en fælles computer perifer for mere end et årti. Den første CD -ROM drev, der tilbydes tilstrækkelig storage til at give fuld motion video og kvalitet lyd til spil og andre programmer og dvd -drev tilladt brugere at afspille standard definition film på hjemme-pc'er. Den seneste generation af teknologi er Blu -ray- drev, og disse " BD " diske kan holde tilstrækkeligt med data til high- definition film og andre applikationer, der kræver store mængder af lagerplads. Blu- ray-teknologi

Funktionelt, Blu- ray- drev er meget lig DVD og andre typer af optiske drev. Producenter skabe diske med miner i det indre lag for at indkode data, og drevet læser fra disse miner ved at reflektere en laser fra disken som den spinder. Forskellen mellem Blu -ray og andre typer af optiske diske er laser selv. Ved hjælp af en kort bølgelængde blå laser i stedet for en lang bølgelængde rød en, kan producenterne læse data fra en meget finere område end andre typer af diske.

Specifikationer

En standard Blu-ray-disk kan indeholde omkring 25 gigabyte data , eller omkring to til fire timer af high-definition video, afhængigt af kompression teknologi der anvendes. Dual-layer discs, som indeholder et gennemsigtigt andet lag, som kan gøre det muligt for laser til at passere igennem, kan fordoble denne kapacitet. Specifikationer findes for multi- layer discs over 50 gigabyte, selv om disse formater er usandsynligt at finde meget brug på forbrugermarkedet betragtning af den relativt lave omkostninger harddisk opbevaring.

Oprindeligt var der to konkurrerende formater for høj kapacitet optisk disk markedet. Sony introducerede Blu -ray standard i 2006, mens en anden gruppe af producenter skabt en lignende, men uforenelige standard kaldet HD - DVD. Mange forbrugere fik deres første smag af format krigen, når de køber spillekonsoller , da PlayStation 3 benyttes Blu -ray-diske, mens Xbox 360 tilbudt en add-on , der vendte konsollen til et HD - DVD-afspiller. For en tid, slog filmstudier og producenter delt mellem de to formater, men til sidst Sonys support af formatet samt dens højere kapacitet oplevede Blu-ray ud HD-DVD og blevet standard .

Recordables

Ud over drev, der kan læse fra Blu -ray-diske , der kan optages og genskrivbare BD-drev som godt. Dual- layer brændere muligt for brugerne at lagre op til 50 gigabyte data på en enkelt disk . Rewritable drev er begrænset til single- layer optagelse, men brugerne kan slette og genbruge dem mange gange. Desuden tjener mange BD -R og BD- RE drev som kombination drev, og kan skrive til ældre generationer af optiske medier som godt.