Harddisk problemer og løsningerDet betyder ikke noget, om du bruger en Windows eller en Mac: dit systems harddisk er bestemt en af ​​de vigtigste dele af det. En korrupt eller funktionsdygtig harddisk kan påvirke hele din computers funktion og forårsage flere andre problemer. Harddisk kan mislykkes efter akkumulering af dårlige sektorer over en lang periode eller pludselig styrt. Gradvis fiasko af en harddisk er svært at opdage, da dens symptomer efterligner dem ved andre computerproblemer som vira og malware. Disse symptomer er normalt fil korruption og forringelse af pc-hastighed. Korruption af harddisken skyldes normalt stigningen i antallet af dårlige sektorer, der hober sig op og til sidst deaktiverer harddisken.

Harddisk Fejl kan være pludselig, komplet, gradvis eller delvis, og datagendannelse er oftest en mulighed. Hvis du også har fundet en harddisk fejl som denne, skal du ikke bekymre dig. Jeg hjælper dig med en komplet guide til harddisk problemer og løsninger, der hjælper dig med at løse alle slags uønskede situationer. Lad os komme i gang fra det grundlæggende og gradvist afsløre de almindelige harddisk problemer, som brugerne står overfor i disse dage.

Hvordan kan man se, om en harddisk mislykkes?

Før en harddisk mislykkes helt, giver den os visse tegn på, at vi ikke bør ignorere. Her er nogle af de største symptomer på harddiskproblemer, som vi bør tage alvorligt.

Tegn 1. Klik på lyden på harddisken

Mange gange klager brugerne over en særegen klik lyd, der er lavet af harddiskens hoved. Det sker normalt, når der er en inkonsekvent strømforsyning til disken eller en fysisk skade på en af ​​pladerne.

Tegn 2. Adgang nægtet

Når brugere forsøger at få adgang til disken eller en partition, får de ofte adgang nægtet prompt. Dette betyder, at systemet ikke kan finde harddisken eller en bestemt partition i den. En løs forbindelse eller et korrupt lager kan udløse denne begivenhed.

Tegn 3. gentagne lukker ned

Hvis computeren eller harddisken lukker ned gentagne gange, skal du betragte den som et af de vitale symptomer på en dårlig harddisk. Disken kan når som helst stoppe med at arbejde ud af det blå.

Tegn 4. Data utilgængelige

Der er tidspunkter, hvor de data, der er gemt på disken, er mistet eller utilgængelige. Dette er begge dele, et harddiskproblem såvel som et symptom på yderligere problemer.

Tegn 5. OS kan ikke indlæses

Når du starter systemet, kan du muligvis få en gendannelses skærm, der siger, at systemet ikke kan indlæse/lokalisere bestemte filer. Dette er direkte relateret til en harddiskfejl.

Tegn 6. Afbryd, prøv igen, mislykkes?

Dette er igen et af de almindelige symptomer på harddiskfejl, da det opstår, når systemet ikke kan finde hele OS eller nogle vigtige filer. Det betyder, at systemet har afbrudt en operation, forsøgt igen og mislykkedes.

Tegn 7. Sektor ikke fundet

Nogle gange kan harddisken have en dårlig sektor eller to. I dette tilfælde vil din computer informere dig om det samme ved at vise en lignende advarselsmeddelelse. Dette kan være alvorlige harddiskproblemer symptomer, som du ikke bør ignorere.

Top 10 harddisk problemer og -løsninger

Der er forskellige harddiskproblemer, som brugere kan støde på, hvilket resulterer i, at det fungerer på mange måder. Lad os afsløre nogle af disse almindelige problemer på harddisken her.

Diskfejl 1. Harddisk ikke fundet

Chancerne er store, at mens du tænder for dit system, får du muligvis fejlen "Hard Drive Not Found" på skærmen. Dette gør dit system stille, da det ikke vil svare på de fleste af de sædvanlige kommandoer. Harddisk Problemet opstår, når det interne kabel, der forbinder det, er blevet beskadiget eller er løst. Vand eller fysisk skade kan også føre til dette problem. En logisk partition kan også gå tabt eller ødelagt i dette tilfælde.

Løsning 1: Udfør en hård nulstilling

Dette er den nemmeste måde at løse dette problem med harddiskfejl. Sluk blot for dit system og fjern dets strømkabel eller batteriet. Frakobl alle slags perifere enheder fra det, og tryk på tænd/sluk-knappen i 15 sekunder. Når du har ventet et stykke tid, skal du tilslutte batteriet/strømkablet (ikke den perifere enhed) og tænde det.

Løsning 2: Kontroller for fysisk skade

Selvom dette kan være et kedeligt job, kan du overveje at åbne dit system og kontrollere harddisk forbindelsen. Hvis forbindelsen er løs, kan du besøge en professionel, da den ville kræve lodning.

Diskfejl 2. Volume er beskidt (harddiskfejl 0x80071ac3)

Som navnet antyder, viser denne fejl, at enten hele disken eller lydstyrken er blevet beskadiget. Når problemet opstår, får brugerne en fejl som denne med en hexadecimal kode. Problemet kan ske med både den interne og den eksterne harddisk. En dårlig sektor på din harddisk eller en uventet nedlukning er de to primære årsager til dette harddiskproblem. Hvis det er et eksternt drev, kan et filsystem eller driver, der ikke understøttes, også være en grund til dette.

Løsning 1: Kontroller systemfejl

Hvis en disk ikke fungerer på en ideel måde, skal du udføre en automatisk system check. For at gøre dette skal du bare højreklikke på ikonet og gå til dets Egenskaber. Klik på knappen "Kontroller" under fanen Værktøjer> Fejlkontrol. Følg de enkle instruktioner på skærmen for at løse enhver systemfejl.

Løsning 2: Tilslut den eksterne enhed igen

De fleste af mennesker får denne fejl, mens de bruger en ekstern harddisk, USB-drev eller et SD-kort. I dette tilfælde skal du blot fjerne det eksterne drev og slukke for dit system. Genstart det, og tilslut drevet igen for at kontrollere, om du får fejlen tilbage eller ej.

Diskfejl 3. Kan ikke starte systemet

Da den interne harddisk også gemmer firmwaren og operativsystemet, kan dens fiasko også resultere i opstart af dit system. Der er alle slags anmodninger, som brugerne får i dette tilfælde, når systemet ikke kan starte. Det sker, når der sker en ændring i BIOS-indstillingerne, eller de vigtige systemfiler er gået tabt. Partitionen, hvor operativsystemet er installeret, kan også blive ødelagt, hvilket resulterer i dette computerproblem.

Løsning 1: Gendan standard BIOS-indstillinger

Hvis der er et problem med dit systems BIOS-indstillinger, løser dette det. Tænd for din computer, og fortsæt med at trykke på BIOS-tasten, der kan være F10, F12, F2, DELETE osv. Når du først har åbnet BIOS-vinduet, skal du trykke på F9 for at gendanne standardindstillingerne. Afslut det, og genstart dit system nu.

Løsning 2: Udfør en avanceret opstart

Du kan også tage hjælp fra et medie eller en Windows-installationsprogram til at starte dit system. Gå først til Windows-indstillinger> Gendannelse> Avanceret opsætning og klik på knappen "Genstart nu". Tilslut også en Windows CD / DVD eller et  medie til dit system. Dette giver dig mulighed for at geninstallere Windows på systemet eller starte det fra et andet medie.

Diskfejl 4. Korrupt harddisk (harddisk # (XXX) fejl)

Så meget som du prøver at undgå det, er chancerne for, at din harddisk kan blive ødelagt uventet. Fejlen forekommer mest i HP-systemer, men selv pc'er fra andre producenter kan også gennemgå den samme. Et malware-angreb på systemet, en korrupt sektor eller et dårligt program kan være en vigtig udløsende faktor for dette. Hvis dit system forsøger at få adgang til en fil, der ikke længere findes, kan det også føre til denne fejl.

Løsning: Udfør en harddisk diagnostisk test

Da denne harddiskfejl hovedsagelig er forbundet med HP-systemer, overvejer vi dens eksempel til at fejlfinde harddiske. I andre systemer ville den respektive nøgle være anderledes. For at løse dette skal du bare genstarte dit system og trykke på F2 for at køre System Diagnostics. Skærmen viser den relevante nøgle til at gøre det. Når diagnose vinduet åbnes, skal du vælge at udføre komponent tests og vælge din harddisk fra de tilgængelige indstillinger. Bekræft dit valg, og vent et stykke tid, da systemet kører en grundig diagnose og forsøger at løse dette problem.

Diskfejl 5. Harddiskfejl 0142

Dette er kategoriseret som en større harddisk fejl, da den viser, at disken ikke har indlæst start- eller systemfiler. Du skal muligvis køre en grundig diagnose for at løse dette. Hvis ikke, kan du overveje at nulstille systemet. Harddisk Fejlen forekommer for det meste på grund af en beskadiget sektor eller et firmwarrelateret problem. Du har muligvis også ved et uheld slettet en vigtig systemfil, hvilket førte til utilgængeligheden af ​​visse OS-komponenter.

Løsning 1: Genstart systemet i sikker tilstand

Hvis et bestemt program eller en applikation har forårsaget dette harddisk problem, kan du overveje at genstarte det i sikker tilstand. For at gøre dette skal du bare genstarte dit system og trykke på F8 et par gange for at indtaste dens avancerede opstartsindstillinger. Nøglen kan afvige fra en version til en anden. Brug piletasterne til at vælge indstillingen "Safe Mode", og tryk på enter. Dette starter dit system i sikker tilstand.

Løsning 2: Giv dit system en ny start

Dette er relativt en nyere funktion, der er tilgængelig i Windows 8 og 10. Ideelt set svarer det til nulstilling af en computer og vil automatisk fjerne alle de installerede programmer og applikationer fra den. Gå bare til Windows-indstillinger> Windows Defender & sikkerhedsindstillinger> Enhedsydelse og sundhed. Gå til indstillingen "Frisk start" her, og få tingene i gang. Følg en simpel klik proces for at nulstille dit system og slippe af med enhver skadelig enhed.

Diskfejl 6. Datatab fra en korrupt harddisk

Harddisk er i stand til at gemme en stor mængde data, som du kan få adgang til når som helst. Nogle gange risikerer du at miste de vigtige data, der findes i dem på grund af fejl eller korruption på harddisken. Hvis et helt drev eller en partition / sektor er blevet beskadiget, sletter det automatisk dine gemte filer.

Der kan være mange grunde til at forårsage datatab på dit system. Et korrupt lager, et defekt program, dårlig sektor, malware-angreb eller ethvert andet disk relateret problem kan udløse det. Du kan også ved et uheld formatere eller slette dine data. Selvom der næppe findes oprindelige løsninger til dette, kan du prøve et dedikeret tredjeparts data gendannelsesværktøj.

Løsning: Brug Recoverit Data Recovery

Det betyder ikke noget, hvilken type tab af scenarier du står over for, du vil være i stand til at gå forbi det ved hjælp af Recoverit Data Recovery. Det er et af de mest avancerede datagendannelse værktøjer, der findes til både Windows og Mac. Applikationen er let at bruge og har de højeste gendannelses grader i branchen. Du kan gendanne dine mistede data ikke kun fra Windows / Mac's interne harddisk, men også fra eksterne kilder som USB-drev, SD-kort osv. Alt, hvad du skal gøre, er at følge disse trin efter at have downloadet Recoverit på dit system.

Trin 1: Vælg hvor der skal scannes

Start først programmet Recoverit Data Recovery på dit system, og vælg et sted, der skal scannes. Dette kan være hele dit drev eller en partition / mappe deri.

Trin 2: Scan harddisken

Så snart du klikker på knappen "Start", scanner applikationen det valgte drev eller partitionen. Bare vent et stykke tid, til processen er afsluttet.

Trin 3: Gendan dine data

I sidste ende giver applikationen dig mulighed for at se en forhåndsvisning af de filer, den har uddraget under processen. Du kan vælge de valgte data og klikke på knappen "Gendan" for at gemme dem. Sørg for at gemme den på en betroet placering (og ikke den korrupte harddisk igen).

Diskfejl 7. Korrupte filer

Korruption af systemfiler forekommer normalt, når systemet pludselig lukker ned, hvilket gør det umuligt for dig at få adgang til din harddisk og dermed dit system. Nogle af årsagerne til korruption af systemfiler inkluderer strømstød, brug af ondsindet program, utilsigtet lukning af et kørende program og forkert nedlukning af pc'en.

Løsning: Luk programmer inden pc-lukning

Løsningen på dette problem er at sikre, at du lukker alle programmer, der kører, inden du begynder at lukke computeren. Når du lukker computeren, skal du desuden gøre det på standard måde. Derudover bør du undgå at installere ondsindede programmer på din harddisk og fortsætte med at rengøre den regelmæssigt, så ingen uønskede programmer bliver der længe.

Diskfejl 8. Parameteren er forkert

Hvis du prøver at tilslutte en ekstern harddisk til dit system, kan du muligvis få denne fejlmeddelelse. Derefter giver det dig ikke adgang til de data, der er gemt på din tilsluttede disk. Et inkompatibelt filsystem på harddisken eller en fysisk skade i det kan udløse dette. Hvis disken er beskadiget, kan den også vise harddisk fejlen.

Løsning 1: Kontroller USB-port og -drev

Oftest kan en beskadiget port, kabel eller drev forårsage disse harddiskproblemer. Sørg for, at enheden er i funktionsdygtig tilstand, og USB-porten ikke er beskadiget. Rengør det grundigt for snavs, og tilslut den eksterne harddisk igen for at kontrollere forbindelsen.

Løsning 2: Formater drevet

Hvis harddiskens diskformat eller filsystem ikke er kompatibelt med dit system, kan det også udløse dette harddiskproblem. For at løse dette kan du bare formatere drevet. Tilslut det bare til dit system, åbn Min computer, og højreklik på harddiskens ikon. Gå til indstillingen "Format", og vælg filsystemet til et kompatibelt format (som NTFS). Klik på knappen "Start" for at udslette de eksisterende data på drevet og nulstille dets fil formater.

Diskfejl 9. Anmodningen mislykkedes på grund af fatale enheds hardwarefejl

Dette er en dødelig fejl, som brugerne får, mens de arbejder på en intern eller ekstern harddisk. Selvom det for det meste er knyttet til et hardware problem relateret til en enhed, kan nogle gange endda en logisk fejl også udløse denne situation. Hvis du prøver at få adgang til eller kopiere en fil, der ikke længere er tilgængelig, får du en harddisk fejl som denne. Bortset fra en løs forbindelse kan en korrupt konfiguration eller inkompatibel driver også være en trigger.

Løsning 1: Tilslut disken igen

Hvis disse drevproblemer er opstået på grund af en løs forbindelse, skal du overveje denne tilgang. Frakobl den eksterne harddisk, og genstart computeren. Prøv nu at tilslutte det igen, og kontroller, om systemet registrerer drevet. Du kan overveje at adskille systemet og kontrollere, om den interne harddisk er tilsluttet korrekt eller ikke.

Løsning 2: Nulstil driveren

Der er tidspunkter, hvor harddisken fungerer som følge af et drivere relateret problem. I dette tilfælde kan du overveje at nulstille driveren til at løse dette harddiskproblem. Gå til Enhedshåndtering fra menuen Start, og udvid indstillingen "Diskdrev". Vælg og højreklik på driverindstillingen. Herfra kan du deaktivere enheden. Vent et stykke tid, og aktiver det igen for at løse dette harddiskproblem.

Løsning 3: Opdater driveren

Bortset fra at nulstille driveren, kan du også overveje at opdatere den. Start blot Device Manager-indstillingen, og vælg den driver, der er anført under funktionen "Disk Driver". Gå til egenskaberne> Driver-fanen, og klik på knappen "Opdater driver". Nu kan du bare følge instruktionerne på skærmen for at opdatere disk driverne på dit system.

Diskfejl 10. Disken er fuld

Dette er bestemt et af de mest almindelige harddisk problemer, som brugerne står overfor. Hvis du har akkumuleret en masse data på din disk, kan det løbe tør for plads. Ikke kun kan det ødelægge din harddisk eller få den til at fungere, det vil også gøre dit system kørt langsomt. Akkumulering af tonsvis af fotos, videoer, dokumenter og andre uønskede filer. Du kunne også have installeret adskillige uønskede applikationer. Den hyppige opdeling af disken kan også føre til dens fragmentering.

Løsning 1: Sletning af uønsket indhold

Den nemmeste løsning til denne harddiskfejl er sletning af uønsket indhold. Bare gå til din disks partition og begynde at fjerne de videoer, fotos, dokumenter osv., Som du ikke længere ønsker. Bare sørg for, at du ikke fjerner nogen vigtig systemfil i processen. Besøg også papirkurven, og tøm den for at gøre mere ledig plads på disken.

Løsning 2: Afinstaller uvæsentlige applikationer

Hvis du har installeret mange applikationer og programmer på dit system, skal du overveje at slippe af med dem. For at gøre dette skal du gå til Kontrolpanel> Programmer> Programmer og funktioner. I de nyere Windows-versioner skal du gå til Programmer under Indstillinger. Vælg nu det program, du vil fjerne, og klik på knappen "Afinstaller". Følg instruktionerne på skærmen for at afinstallere det valgte program og genstarte computeren.

Løsning 3: Defragmenter disken

Når vi fortsætter med at opdele en disk eller forbinder forskellige komponenter, fører det til dens fragmentering. Heldigvis kan du ved hjælp af diskdefragmentering værktøjet genvinde denne mistede plads på din harddisk. For at gøre dette skal du bare gå til Start-menuen og kigge efter "Diskdefragmentering". Du kan også få adgang til det fra Systemværktøjer> Diskdefragmentering. Autentificer din konto ved at indtaste admin-adgangskoden, og vælg det drev, du vil defragmentere.

Diskfejl 11. Data utilgængelighed på et system, der ikke starter

Når en harddisk nedbrud, ender mange brugere med at miste deres vigtige filer, da systemet ikke er i stand til at starte korrekt. Mens dataene stadig er der på disken, bliver de utilgængelige. For at få det tilbage skal du oprette et start medie og køre datagendannelse på dit system.

Firmware Komponenten eller de vigtige systemfiler kan udslettes helt fra din computer. Det kan også være fysisk beskadiget eller styrt på grund af manglen på ledig plads på disken.

Løsning: Opret et opstarts inddrivning smedie ved hjælp af Recoverit

Dette er hvad der gør Recoverit til en komplet datagendannelse løsning. Ved at bruge det kan du endda oprette et start medie og udføre datagendannelse på et nedbrudt system også. Programmet kan oprette en CD, DVD eller et USB-drev til et start WinPE-medie.

Trin 1: Start nedbrudt systemgendannelse

For det første skal du installere og starte Gendannelse på en hvilken som helst arbejdscomputer, og fra dets hjem skal du vælge den nedbrudte systemgendannelse. Tilslut derefter CD / DVD eller USB-drevet til dit system (som du ønsker at oprette et opstarts medie).

Trin 2: Opret et start medie

Vælg det drev, du vil konvertere til et start medie fra grænsefladen. Du skal bekræfte det, da de eksisterende data på drevet vil blive slettet.

Når processen er afsluttet, vil applikationen fortælle dig, at det start medie er oprettet. Du kan nu fjerne det fra systemet.

Trin 3: Start det nedbrudte system

Tænd for systemet, der ikke starter, og tryk på BIOS-tasten (F12 / F10 / DEL) for at åbne dens boot-indstillinger. Herfra kan du ændre prioriteringen af ​​opstarts mediet (det tilsluttede USB-drev eller CD / DVD). Afslut BIOS-indstillingerne, og start dit system fra det tilsluttede medie for at starte Gendannelse af data gendannelse.

Diskfejl 12. Computer Virus og malware

Computer Virus og malware inficerede systemet og ødelægger de systemfiler, der er gemt på harddisken. Disse vira og skadelig software kommer normalt ind i systemet fra en ekstern kilde, f.eks. Internettet og en ekstern harddisk. Disse vira har først en tendens til at angribe harddisken og derefter sprede sig til andre computere, der er forbundet via det samme netværk.

At holde din computers operativsystem opdateret er en af ​​løsningen på dette problem. Desuden er en anden mulig løsning installation og hyppig opdatering af et antivirus-software program. Denne antivirus vil beskytte dit system og din harddisk og sørge for, at det forbliver sikkert mod deres trussel.

Diskfejl 13. Produktionsfejl

Harddiske, der ikke er testet på forhånd, reagerer ikke efter nogle måneders brug. Dette problem opstår normalt med nye harddiske. Årsagen til dette er oftere end ikke en produktionsfejl, der får harddisken til at mislykkes.

Den bedste måde at løse dette problem er at være forsigtig, når du køber en ny harddisk. Det er vigtigt at teste den nye harddisk, før du installerer den i dit computersystem. Hvis du imidlertid har en harddisk med en produktionsfejl, og den reagerer ikke, er den eneste tilgængelige løsning at erstatte den.

Diskfejl 14. Varme

Opvarmning er et almindeligt problem forbundet med harddiske. Hvis systemet er overbrugt, begynder fans af harddisken at bevæge sig langsomt, og systemet begynder at varme op umiddelbart efter at det er startet. Desuden kan der klikkes lyde fra systemets hardware, hvilket er en indikation af, at harddisken er overophedet. Årsagen til dette er mangel på ordentlig ventilation eller en defekt CPU-ventilator, der overopheder systemet til det punkt, at harddisken går ned.

Løsningen på opvarmning problemet er at sikre, at CPU-blæseren er installeret korrekt og giver tilstrækkelig køling til harddisken. Desuden kan du installere et program, der holder dig underrettet om temperaturen på din harddisk. Hvis den begynder at overskride den maksimale grænse, skal du lukke pc'en et stykke tid og lade den køle af, inden du genoptager dit arbejde.

Ikke sikker på harddiskfejl? Her er nogle almindelige løsninger

Vi har allerede diskuteret nogle specifikke problemer og løsninger på harddisken i det foregående afsnit. Dog er der tidspunkter, hvor brugerne ikke er i stand til at identificere, hvad der er galt med deres harddisk i første omgang. I dette tilfælde kan du overveje følgende forslag til fejlfinding på harddisken.

1. Lad dit system hvile

Hvis din harddisk er blevet overophedet, ville dette sandsynligvis løse problemet. Luk blot dit system, og lad det hvile i et par minutter. Tænd det, når systemet ikke er opvarmet, og det omkringliggende område er godt ventileret.

2. Formaterer harddisken

I tilfælde af, at problemer med harddisken er forårsaget af en malware eller en logisk fejl, kan du bare formatere den for at løse dette. Hvis ikonet på din harddisk ikke vises på Min computer, skal du starte Diskhåndtering Værktøjet på det. Vælg diskplads, højreklik, og vælg at formatere det. Bekræft dit valg, og vent et stykke tid, da harddisken ville være formateret helt.

3. Kør Disk Reparation

Hvis der er et mindre harddisk problem, kan du nemt løse det ved at udføre en automatiseret reparation. For at gøre dette kan du tage hjælp fra systemets oprindelige funktion eller et tredjeparts værktøj. For eksempel er Mac's Disk Utility en fremragende mulighed for at reparere et harddiskfejl scenario. Start bare Disk Utility, vælg dit drev, og klik på "Førstehjælp" for at reparere det.

4. Brug CHKDSK-kommandoen

Hvis du bruger et DOS-baseret operativsystem, kan du bare tage hjælp fra kommandoen Check Disk (CHKDSK). For at gøre dette skal du bare starte Terminal / Command Prompt på dit system og skrive kommandoen "CHKDSK" efterfulgt af det drev navn, du ønsker at scanne. Dit system scanner omhyggeligt det respektive drev og slipper for mindre drev problemer.

Tip til brug af en harddisk

I øjeblikket skal du være i stand til at løse alle slags harddiskproblemer og relaterede problemer. Selvom du ikke ønsker at møde en uønsket situation som denne i fremtiden, skal du overveje følgende tip:

1. Kontroller harddiskens helbred regelmæssigt

Mange brugere ved ikke dette, men du kan tjekke en harddisks sundhed på Windows temmelig let. Alt hvad du skal gøre er at starte Kommandoprompt og indtaste kommandoen "wmic". Det står for Windows Management Instrumentation Command og kontrollerer disks funktion. Hvis sundheden er kritisk, kan du tage en sikkerhedskopi af dine data og udføre forskellige reparations trin.

2. Opbevar mindst 20% opbevaring fri

Det er unødvendigt at sige, at hvis du vil proppe din harddisk med for meget data, kan det påvirke dens overordnede funktion. Sørg for, at du holder mindst 20% af den samlede plads fri for at holde det kørende.

3. Undgå uventet nedlukning

Prøv ikke at slukke for dit system, mens en applikation eller en afgørende proces stadig kører i baggrunden. Dette kan manipulere med en systemfil eller proces, der er relateret til dens harddisk.

4. Hold dit system opdateret

Hvis du ikke ønsker at lide under noget kompatibilitetsproblem eller et malware-angreb, skal du sørge for at holde dit system opdateret. Det installerer alle de vigtige patch-filer og holder driverne opdaterede.

5. Undgå overophedning og fysisk skade

Sidst, men vigtigst af alt, skal du prøve at undgå uønskede fysiske eller vandskader på dit system. Sørg også for, at disken ikke udsættes for en magnet, hvilket kan føre til datatab i den. Hold systemet ventileret, eller anbring det på en køleplade for at forhindre overophedning af drevet.

6. Beskyt dine vigtige data

Følgende er nogle tip, som du skal huske, hvis du ikke vil miste dine dyrebare data.

  • Installer et godt antivirusprogram på din computer, og opdater det regelmæssigt.

  • Opret altid sikkerhedskopier af dine data på en separat placering.

  • Luk aldrig dit computersystem, mens et program kører.

  • Skriv ikke og tilføj nye data efter tabet af harddisk data.

  • For at hente data sikkert skal du benytte dig af Recoverit Data Recovery.