Windows fejl og fejlkoderDer kan være mange grunde til, at du får en fejlmeddelelse, når du opgraderer eller installerer Windows 10, men du kan selv løse mange almindelige fejl med et par enkle trin. Bemærk! En opgradering flytter din enhed fra en ældre version af Windows, f.eks. Windows 7 eller Windows 8.1, til Windows 10.

Før du søger efter en bestemt fejlkode, kan du prøve de tip, der er angivet i Generelle rettelser. Hvis disse ikke løser dit opgraderings- eller installation problem, kan du se tabellen med fejlkoder nederst i denne artikel.

Generelle fejlrettelser

Her er nogle ting, du kan prøve for at løse opgraderings- og installationsfejl: 

Fjern ekstern hardware

Frakobl alle unødvendige hardwareenheder. Disse kan omfatte hovedtelefoner, printere, scannere højttalere, USB-flashdrev og eksterne harddiske.

Hvis du bruger en bærbar computer, og den er tilsluttet en dockingstation, skal du fra docke den.

Kør fejlfindingsværktøjet til Windows Update

Værktøjet til fejlfinding af Windows Update vil automatisk analysere og løse problemer med Windows Update, f.eks. en beskadiget overførsel. Du får også besked, hvis systemet venter på at genstarte, hvilket kan forhindre Windows i at blive opdateret. Bemærk! En opdatering sikrer, at du i øjeblikket kører den nyeste version af Windows.

Download Windows Update-fejlfindingsværktøjet til Windows 7 og Windows 8.1, og følg derefter instruktionerne.

Opdater Windows

Det er en god ide at sørge for, at alle vigtige opdateringer er installeret, før du prøver at opgradere Windows. Dette omfatter opdateringer til hardwaredrivere på enheden.

Fjern antivirussoftware, der ikke er fra Microsoft

Brug Windows Defender til at beskytte din enhed under opgraderingen – antivirussoftware, der ikke er fra Microsoft, kan nogle gange forårsage opgradering problemer. Når du har installationsmedier og alle nødvendige aktiverings oplysninger, kan du altid geninstallere softwaren efter opgraderingen.

Hvis du vil fjerne et antivirusprogram, skal du gå til KontrolpanelProgrammerProgrammer og funktioner. Vælg programmet, og vælg derefter Fjern. Vælg Ja for at bekræfte.

Fjern unødvendig software

Forældet software kan forårsage problemer med en Windows-opgradering, så det kan hjælpe at fjerne gamle eller unødvendige programmer.

Hvis du planlægger at geninstallere programmet senere, skal du kontrollere, at du har installationsmedier og alle nødvendige aktiverings oplysninger, før du fjerner det.

Hvis du vil fjerne software, skal du gå til KontrolpanelProgrammerProgrammer og funktioner. Vælg programmet, og vælg derefter Fjern. Vælg Ja for at bekræfte.

Frigør diskplads

Hvis du vil opgradere til Windows 10, skal der være nok plads på din harddisk til, at installationen kan udføres.

Hvis du vil se, hvor meget diskplads der er tilgængeligt på din computer, skal du vælge knappen Start  og derefter skrive Stifinder i søgefeltet på proceslinjen (kaldes Windows Stifinder i Windows 7).

Vælg derefter Computer eller Denne computer og se under Harddiskdrev eller under Enheder og drev. Hvis der vises flere drev, er systemdrevet det drev, der indeholder et Microsoft Windows-logo over drev ikonet. Du kan se mængden af ledig plads under drevet.

0xC1900101-fejl

En fejl, der begynder med 0xC1900101, er normalt en driver fejl. Hvis du får vist en af disse fejlkoder, kan du prøve følgende trin først for at løse problemet.

 • 0xC1900101 - 0x2000c

 • 0xC1900101 - 0x20017

 • 0xC1900101 - 0x30018

 • 0xC1900101 - 0x3000D

 • 0xC1900101 - 0x4000D

 • 0xC1900101 - 0x40017

 

 1. Sørg for, at der er tilstrækkelig ledig plads på enheden. Enheden skal have mindst 16 GB ledig plads til at opgradere et 32-bit operativsystem eller 20 GB for et 64-bit operativsystem.

 2. Kør Windows Update et par gange. Download og installér alle tilgængelige opdateringer i Windows Update, herunder softwareopdateringer, hardware opdateringer og disse tredjeparts drivere. Brug fejlfindingsværktøjet til Windows 10 til at løse Windows Update-fejl.

 3. Kontrollér tredjeparts drivere og download opdateringer. Du kan finde tredjeparts drivere og installationsvejledninger til al hardware, du har føjet til enheden, på producentens website.

 4. Afbryd forbindelsen til ekstra hardware. Fjern alle eksterne lagerenheder og drev, dockingstationer og anden hardware, du har sluttet til din enhed, og som ikke er nødvendige for den grundlæggende funktionalitet.

 5. Kontrollér, om der er fejl i Enhedshåndtering. Vælg knappen Start , og skriv enhedshåndtering i søgefeltet på proceslinjen. Vælg Enhedshåndtering fra resultaterne. I det vindue, der vises, skal du søge efter alle enheder, der vises et gult udråbstegn (du skal muligvis vælge hver kategori for at skifte til listen over enheder). Tryk og hold (eller højreklik) på enhedsnavnet, og vælg enten Opdater driversoftware eller Fjern til at rette fejlene.

 6. Fjern sikkerhedssoftware fra tredjepart. Sørg for, at du ved, hvordan du geninstallerer dine programmer, og at alle nødvendige produktnøgler er lige ved hånden. Windows Defender hjælper med at beskytte din enhed i mellemtiden.

 7. Reparer fejl på harddisken. Vælg knappen Start , og skriv kommandoprompt i søgefeltet på proceslinjen. Vælg Kommandoprompt fra listen over resultater. I vinduet, der vises, skal du skrive chkdsk/f C: og trykke på Enter. Reparationer starter automatisk på harddisken, og du bliver bedt om at genstarte enheden.
  Bemærk!
  Du skal have administratorrettigheder på enheden for at gøre dette.

 8. Udfør en ren genstart i Windows.

 9. Gendan og reparer systemfiler. Vælg knappen Start , og skriv kommandoprompt i søgefeltet på proceslinjen. Vælg Kommandoprompt fra listen over resultater. I vinduet, der vises, skal du skrive DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth og trykke på Enter.
  Bemærk!
  Du skal have administratorrettigheder på enheden for at gøre dette.

Andre almindelige fejl

I følgende tabel kan du se de mest almindelige opgraderings- og installationsfejl og et par ting, du kan prøve for at løse fejlene.

Fejl

Hvad fejlen betyder, og hvordan du retter den

0xc1900223

Dette angiver, at der opstod et problem under download og installation af den valgte opdatering. Windows Update forsøger igen senere, og du skal ikke gøre noget på nuværende tidspunkt.

0xC1900208 – 0x4000C

Dette kan betyde, at en inkompatibel app, der er installeret på din pc, blokerer for, at opgraderingen fuldføres. Kontrollér, at eventuelle inkompatible apps er fjernet, og prøv derefter at opgradere igen.

0xC1900107

En oprydnings handling fra et tidligere installation forsøg venter stadig, og der kræves en genstart af systemet for at fortsætte opgraderingen. Genstart enheden, og kør installationen igen. Hvis genstart af enheden ikke løser problemet, skal du bruge værktøjet Diskoprydning og rydde både midlertidige filer og systemfiler op. 

0x80073712 

En fil, der skal bruges af Windows Update, er sandsynligvis beskadiget eller mangler. Prøv at reparere systemfilerne: Vælg Start  , og skriv kommandoprompt i søgefeltet på proceslinjen. Vælg Kommandoprompt fra listen over resultater. Skriv DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth i det viste vindue, og tryk på Enter.

 

0xC1900200 – 0x20008

0xC1900202 – 0x20008

Dette kan betyde, at din pc ikke opfylder minimumkravene til at downloade eller installere opgraderingen til Windows 10.

0x800F0923

Dette kan betyde, at en driver eller anden software på din pc ikke er kompatibel med opgraderingen til Windows 10.

0x80200056 

Dette kan betyde, at opgraderings processen blev afbrudt, fordi du ved et uheld har genstartet din pc eller logget af din pc. Prøv at opgradere igen, og kontrollér, at din pc er tilsluttet en stikkontakt og altid er tændt.

0x800F0922

Denne fejl kan betyde, at din pc ikke kunne oprette forbindelse til Windows Update-serverne. Hvis du bruger en VPN-forbindelse til at oprette forbindelse til et arbejdsnetværk, skal du afbryde forbindelsen til netværket og deaktivere VPN-softwaren (hvis relevant) og derefter prøve opgraderingen igen.

 

Fejlen kan også betyde, at der ikke er nok ledig plads på den system reserverede partition. Du kan muligvis løse problemet ved hjælp af software fra tredjepart til gøre den system reserverede partition større.

Fejl: Opdateringerne kunne ikke fuldføres. Fortryd ændringer. Sluk ikke computeren.

 

Fejl: Konfiguration af Windows-opdateringer mislykkedes. Ryd ændringer.

Disse fejl er generiske fejl, der vises, hver gang en Windows-opdatering ikke fuldføres. Du skal bruge den specifikke fejlkode, når du skal undersøge, hvordan du bedst løser problemet.

 

Du kan finde fejlkoden for den mislykkede opdatering i din opdateringsoversigt.

 

Sådan får du vist opdateringsoversigten i Windows 8.1:

 • Åbn Windows Update ved at stryge indad fra højre side af skærmen (hvis du bruger en mus, kan du pege på det nederste højre hjørne af skærmen og flytte musemarkøren opad) og vælge Indstillinger  > Skift pc-indstillinger > Opdatering og genoprettelse > Se din opdateringsoversigt.

Sådan får du vist opdateringsoversigten i Windows 7:

 • Vælg start knappen. Skriv Update i søgefeltet, og vælg derefter Windows Update > Vis opdateringsoversigt.‌

Fejl: Opdateringen kan ikke anvendes på din computer.

Denne fejl kan betyde, at de krævede opdateringer ikke er installeret på din pc.

Kontrollér, om alle vigtige opdateringer er installeret på pc'en, inden du prøver at opgradere.

0x80070070 – 0x50011

0x80070070 – 0x50012

0x80070070 – 0x60000

Dette angiver sandsynligvis, at din pc ikke har nok diskplads til at installere opgraderingen.

Frigør plads på drevet, og prøv igen.

0x80300024

Den angivne disk handling understøttes ikke af destination disken, partitionen eller diskenheden. 

Sørg for, at din maskine opfylder minimumskravene for at installere Windows 10.

0x80070002 0x20009

Systemet kan ikke finde den angivne fil. 

Hvis du har en eller flere diske, som du ikke installerer Windows 10 på, skal du fjerne disse diske. 

0xC1900101 0x20017

0xC1900101 0x30017

En driver har forårsaget et problem.

Deaktiver eller fjern alle antivirus- eller antispyware produkter fra tredjepart fra dit system. Afbryd forbindelsen til alle eksterne enheder, som er forbundet med systemet, bortset fra musen, tastaturet og skærmen.

Kontakt din hardwareleverandør for at få opdaterede enhedsdrivere.

0x8007042B 0x4000D

Windows Installation blev afsluttet uventet på grund af en anden proces, der kører i baggrunden.

 

Når du starter Windows ved hjælp af en normal start, startes flere programmer og tjenester automatisk, og de kører derefter i baggrunden. Disse programmer omfatter grundlæggende systemprocesser, antivirus programmer, hjælpeprogrammer til systemet og anden software, der tidligere er blevet installeret. Disse programmer og tjenester kan medføre interferens, når du forsøger at opgradere til den nyeste version af Windows 10.

 

For at hjælpe dig med at finde ud af, om et baggrund program griber forstyrrende ind i opgraderingen, kan der være behov for en "ren start". 

 

0x800700B7 0x2000a

Windows Installation blev afsluttet uventet på grund af en anden proces, der kører i baggrunden.

Fjern al antivirus- eller anti spyware software, og opdater igen.